LED-OP in Assen

03 juni 2024
Voorpagina

Dinsdag 28 mei opende wethouder Martin Rasker samen met Ed Buré, manager van BAM Infra, de LED-OP oversteek op het stationsplein. Samen met vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland deelden zij reflecterende armbanden uit aan voetgangers en fietsers. Samen met BAM Infra doen we onderzoek naar het veiliger maken van fiets- en voetgangersoversteken. Op dit moment zitten we in de tweejarige testfase van LED-OP.

Begin februari is de oversteek aangelegd en de afgelopen periode is het uitgebreid getest en ingeregeld. De komende twee jaar gaan we monitoren hoe het systeem werkt en of het daadwerkelijk de veiligheid heeft vergroot. Het gloednieuwe oplichtende systeem kreeg enthousiaste reacties van voetgangers en fietsers. De oversteekplaats is nu veel duidelijker zichtbaar, wat bijdraagt aan een veiliger gevoel. 

Veilige zebrapaden 

We verwachten dat de techniek oversteken veiliger maakt en ongelukken in de toekomst voorkomt. De komende tijd gaan we in heel Assen aan de slag met het verbeteren van zebrapaden. De oversteek bij het station is de eerste die we aanpakken. Uit onderzoek blijkt dat er op nog twaalf locaties in Assen verbeteringen nodig zijn om de zebrapaden veiliger te maken. Op donderdag 13 juni neemt de gemeenteraad hier een besluit over.