Met energie aan de slag

We gaan aan de slag met het op een andere manier van verwarmen van woningen. Daarnaast is het altijd verstandig om uw woning te isoleren. Dat brengt uw woonlasten omlaag en het comfort van uw woning omhoog. Het Drents Energieloket kan u hierbij helpen. Zij weten alles over de mogelijkheden om uw woning te verduurzamen en geven gratis en vrijblijvend advies. Kijk op hun website drentsenerigeloket.nlexterne-link-icoon, neem contact op via info@drentsenergieloket.nl of bel naar 085 – 79 20 158.

Is uw gasfornuis aan vervanging toe? Kijk dan of elektrisch koken voor u een oplossing is. Dit is niet alleen energiezuiniger, maar heeft ook veel voordelen ten opzichte van koken op gas. Het is sneller, veiliger en makkelijker schoon te maken.

Bent u benieuwd hoe het werkt? Probeer dan gratis een inductie kookplaat uit. We hebben een kleine inductiekookplaat aangeschaft, die u kunt lenen. Heeft u interesse? Mail naar energie@assen.nl, dan nemen we contact met u op.  

Energie besparen kan heel simpel zijn, zonder dat het je veel geld kost. Deuren in huis dichtdoen, korter douchen, lampen uitdoen en apparaten niet op stand-by laten staan: het is vaak een kleine moeite. Alles bij elkaar scheelt het een heleboel op je energierekening. Het Drents Energieloket heeft een aantal tips op een rijtje gezetexterne-link-icoon.

Heb je de mogelijkheid om meer te doen? Kijk dan hoe je de woning kunt isoleren. Want een goed geïsoleerde woning heeft minder energie nodig om je huis te verwarmen. Dat scheelt op je energierekening! En meer isolatie is meer comfort. Er zijn vijf soorten mogelijkheden om je huis  beter te isoleren. Het dak, de vloer, glas, (spouw)muren of de gevel. Welke maatregel je toepast, hangt onder andere af van het type huis en het bouwjaar. Kijk voor een overzicht van de mogelijkheden op het Drents Energieloketexterne-link-icoon.