Reisdocument (bijna) verlopen? Maak tijdig een afspraak!

29 april 2024
Voorpagina

In de aankomende maanden verloopt voor bijna zesduizend Assenaren de geldigheid van hun paspoort of ID-bewijs. De afdeling Publiekszaken ziet er scherp op toe dat deze zesduizend inwoners een herinneringsbrief krijgen. In de zomermaanden kunnen de wachttijden voor het maken van een afspraak voor een nieuw paspoort of ID-bewijs weleens flink gaan oplopen.

Nu nog een week wachttijd 

Dat er dit jaar veel mensen worden verwacht die hun reisdocument willen vernieuwen, komt omdat in 2014 voor het eerst de geldigheid van deze documenten van vijf naar tien jaar is gegaan, vertelt medewerker Ronald Blaauw. De termijn van tien jaar is nu verstreken. “We hebben de komende periode daarom duizenden extra documenten die zijn verlopen. Ook in de covid periode hebben veel inwoners hun verlopen document niet verlengd. Hiervan zal er ook een gedeelte langskomen. Op dit moment ligt de wacht- en productietijd nog op een week, maar dat kan door de aanstaande drukte langer worden”, legt Blaauw uit.

Maak een afspraak om uw reisdocument te verlengen 

Gaat u deze zomer naar het buitenland? Kijk naar de geldigheid van uw reisdocument en maak een afspraak wanneer de geldigheid verstreken is of op korte termijn verloopt. U kunt dit doen via afspraak maken of bellen met 14 0592.