Verkennen initiatief

Komt u er niet helemaal uit? Weet u niet zeker of uw plan past in het omgevingsplan of voldoet aan redelijke eisen van welstand? Of weet u niet zeker of u een omgevingsvergunning nodig heeft? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag. We leggen uit hoe u kunt controleren of u een vergunning nodig heeft. U kunt ook een aanvraag doen om uw plan te verkennen met ons. Dit kost wel geld.

Voorwaarden

Heeft u een omgevingsvergunning nodig? Dan kunt u vooraf een aanvraag verkennen plan bij ons indienen. Voordat u een schetsplan uitwerkt en hiervoor een aanvraag verkennen plan indient, vragen wij u het stappenplan door te nemen en te controleren of uw plan past binnen het omgevingsplan, voldoet aan redelijke eisen van welstand en het geldende beleid. En als uw plan hier niet aan voldoet te onderzoeken of u het plan kunt aanpassen zodat het wel voldoet.

Termijn

We brengen binnen acht weken advies uit over uw plan.

Kosten

De kosten voor een overleg vooraf zijn € 185,47  (Tarief 2024).

Stuurt u een aanvraag omgevingsvergunning in na een aanvraag verkennen plan? Dan krijgt u de kosten van de aanvraag voor het verkennen van uw plan als korting op de aanvraag omgevingsvergunning.

AVG

Lees de privacyverklaring voordat u uw persoonsgegevens invult.

Meer informatie