Betaald parkeren

Als u wilt parkeren in de binnenstad van Assen, moet u daarvoor betalen. Het betaald parkeren geldt van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur. Op deze kaart kunt u zien waar u na 18.00 uur en zondag gratis kunt parkeren. Daarnaast heeft de gemeente Assen vijf parkeerterreinen waar u tegen betaling kunt parkeren. Op deze kaart vindt u de straten en parkeerterreinen waar betaald parkeren mogelijk is. Daarbij staat ook aangegeven hoe lang u hier mag parkeren.

Parkeertijd
De maximale parkeertijd op de betaalde parkeerplekken in de straten van de binnenstad is 120 minuten. Er geldt een uitzondering voor de parkeerterreinen Burgemeester de Dreuplein, Kanaalstraat, Stelling, Oude Molenstraat en de Zuidersingel. Op deze locaties mag u maximaal 240 minuten parkeren. Op het Veemarktterrein en de Industrieweg geldt geen maximale parkeerduur.

Tarieven
Parkeren op straat in de binnenstad: € 0,20 per 5 minuten (€ 2,40 per uur). Parkeren op het Veemarktterrein en Industrieweg (deel naast het Veemarktterrein): € 0,21 per 8 minuten (€ 1,60 per uur) Maximum tarief van € 5,00 per dag

Parkeerontheffing
Woont of werkt u in het centrum van Assen? Dan kunt u een ontheffing voor het parkeerterrein aanvragen.

Betalen met uw mobiel
Met mobiel parkeren is het niet nodig om een parkeerkaartje te kopen bij een parkeerautomaat. U start en stopt de parkeeractie via uw mobiele telefoon. Het kenteken van uw auto wordt digitaal geregistreerd en de parkeercontroleurs kunnen door uw kenteken te scannen, zien of betaald is. U betaalt alleen parkeergeld voor de tijd dat uw auto geparkeerd staat. Om met de mobiele telefoon te betalen, moet u zich wel eerst aanmelden bij een van de aanbieders. De gemeente Assen is aangesloten bij de volgende providers: