Dreuplein

Woningbouw

We bouwen op verschillende locaties in de binnenstad nieuwe woningen. Eén van deze locaties is het gebied tussen het Kanaal, de Weierstraat en de Minervalaan, ook wel Burgemeester de Dreuplein genoemd. Op de locatie van de voormalige Lidl en het parkeerterrein wordt door Actium een 40-tal sociale huurwoningen gerealiseerd. 

"

Wijzigingen voorbehouden

"

Wijzigingen voorbehouden

Ontwikkeling van het openbaar gebied 

Naast de bouw van nieuwe woningen gaat de gemeente ook het openbare gebied herinrichten, met als doel een groene woonomgeving te creëren voor zowel de nieuwe bewoners als de huidige omwonenden. Dit initiatief draagt bij aan de kwaliteit van het gebied. Tijdens een inloopbijeenkomst zijn suggesties verzameld, die nu dienen als basis voor de herinrichting van het openbare gebied.

De nieuwe parkeersituatie

Een deel van de ontwikkeling gaat plaatsvinden op het voormalige parkeerterrein van de Lidl. Hierdoor zullen er in de toekomst minder parkeerplekken beschikbaar zijn in de omgeving van het Burgemeester de Dreuplein. Huidige bewoners die in 2023 een parkeerontheffing hadden voor het Dreuplein, kunnen nog steeds een ontheffing aanvragen om op straat te parkeren. Daarnaast is het mogelijk om een parkeerontheffing aan te vragen voor de Neptunusparkeergarage of de Mercuriusparkeergarage.

Planning

In het voorjaar van 2025 start Actium met de woningbouw. Voorafgaand aan deze periode wordt begonnen met de voorbereidende werkzaamheden en als alles via planning verloopt, worden in het derde kwartaal van 2026 de appartementen opgeleverd. Aansluitend wordt het openbaar gebied ingericht

Wilt u op de hoogte blijven van deze ontwikkelingen?

Over de laatste ontwikkelingen in het Stadskwartier sturen we een paar keer per jaar een digitale nieuwsbrief. Wilt u deze ontvangen? Schrijf u dan nu in voor de online nieuwsbrief.

Contact

Heeft u vragen over ontwikkelingen van Burgemeester de Dreuplein? Neem contact op via binnenstad@assen.nl.

Interesse in een woning?

De woningen worden aan aantal maanden voordat ze klaar zijn op Thuiskompas aangeboden. Geïnteresseerden kunnen Thuiskompas in de gaten houden en eventueel op Thuiskompas een Tipbericht inschakelen op basis van woonwensen. Voor het huren van een woning moet u ingeschreven staan op Thuiskompas. Kijk op de website van Thuiskompasexterne-link-icoon voor meer informatie.