Gemeentelijk vastgoed

De gemeente heeft een breed scala aan vastgoed in haar eigendom. Een groot gedeelte van dit vastgoed wordt ingezet voor het uitvoeren van de wettelijke taken en het realiseren van de beleidsdoelstelling van de gemeente Assen op gebied van welzijn, cultuur, sport, onderwijs, recreatie en parkeren. Denk bijvoorbeeld aan een sporthal, gymzaal, schoolgebouw, buurthuis, multifunctionele accommodatie, theater of een parkeergarage. 

Op een aantal plekken heeft de gemeente ook strategische panden in bezit met het oog op een toekomstige ruimtelijke of stedenbouwkundige ontwikkeling van de locatie of het gebied eromheen. Deze panden zijn meestal tijdelijk in bezit van de gemeente, tot het moment van ontwikkeling. Vanwege de tijdelijkheid van deze panden en doorstroming van huurders staan er met enige regelmaat (bedrijfs)panden en/of ruimtes te huur.

Hieronder kunt u het beschikbare aanbod van de te huur staande gemeentelijke panden of ruimtes vinden. Onderaan de pagina kunt u de de locaties op de kaart bekijken.