Gemeentelijke begraafplaatsen

Assen heeft drie gemeentelijke begraafplaatsen:

De Boskamp is de nieuwste begraafplaats van de gemeente Assen. De begraafplaats is ingericht naar een ontwerp van de bekende landschapsarchitect Vroom met als centrale as een oprijlaan en een columbarium. De gemeente ontwikkelt de begraafplaats naar de eisen van deze tijd. Er zijn op dit moment zeven verschillende velden die elk een geheel eigen sfeer uitstralen. Op een aantal velden van De Boskamp is het mogelijk om zelf een plek uit te zoeken.

Achter het columbarium is een theehuisexterne-link-icoon gevestigd waar u in het weekend terecht kunt voor een kop koffie of thee.

Op De Boskamp bieden wij de mogelijkheden:

  • traditioneel begraven
  • natuurlijk begraven kan op een veld waarop een mengsel van wilde bloemen groeit
  • een graf bovengronds (galerijgraf)
  • U kunt een asbus laten begraven op één van de urnenvelden of in het urnenbos

Voor de mogelijkheden kunt u contact opnemen met de graf administratie,  Op deze kaart externe-link-icoonkunt u de mogelijkheden op begraafplaats De Boskamp alvast verkennen.

Openingstijden

Begraafplaats de Boskamp is voor begraven en bijzetten geopend van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur.  Bij de ingang van de begraafplaats staat een informatiezuil. Hierop kunt u vinden waar iemand begraven ligt.

Deze begraafplaats bevindt zich in het Asserbos en is sinds 1895 in gebruik. Op de begraafplaats vindt u diverse cultuur historische graven en oorlogsgraven van het Gemenebest. Het toegangshek is een rijksmonument. Op veld III-E worden nieuwe graven uitgegeven. Op de overige velden vinden alleen bijzettingen plaats. Rechthebbenden kunnen hiervoor contact opnemen met de graf administratie.

Openingstijden

De Zuiderbegraafplaats is voor uitvaartplechtigheden geopend van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur.

Deze begraafplaats bevindt zich in het Asserbos en is sinds 1823 in gebruik. Het daarmee de oudste begraafplaats van Assen. Op de begraafplaats vindt u diverse cultuur historische graven en drie rijksmonumenten: het toegangshek en de grafmonumenten van Van Bulderen en Brumstede. Dit zijn twee bijzondere gietijzeren monumenten. Op de Noorderbegraafplaats worden geen nieuwe graven uitgegeven. Er vinden alleen bijzettingen plaats. Rechthebbenden kunnen hiervoor contact opnemen met de graf administratie.

De Stichting Noorderbegraafplaats Assenexterne-link-icoon onderhoudt de begraafplaats in samenwerking met de gemeente Assen.

Openingstijden

De Noorderbegraafplaats is voor uitvaartplechtigheden geopend van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur. 

Voor een crematie kunt u terecht bij rouwcentrum De Boskamp.externe-link-icoon