Gratis energieadvies

Zet u de eerste stappen als het gaat om het energiezuinig maken van uw woning of wilt u juist een stapje verder gaan? Heeft u hier hulp bij nodig of doet u dit liever zelfstandig? Op deze pagina vindt u informatie over onze energiecoach, de energieadviseur en onze online adviestool.

Een portretfoto van Harry Schuiling, de energiecoach van gemeente Assen.

Energiecoach op bezoek

Een lagere energierekening? Onze energiecoach helpt u erbij! De energiecoach komt gratis bij u langs om inzicht te krijgen in energieverbruik en manieren om energie te besparen. Bent u benieuwd wie onze energiecoach is, wat hij doet of hoe zo'n bezoek er uit ziet? Bekijk het interview op de pagina over Harry Schuiling op onze websiteexterne-link-icoon. U kunt zich aanmelden voor een afspraak door het formulier op de pagina in te vullen. Onze energiecoach neemt dan contact met u op.

Energieadviseur op bezoek

Bent u woningeigenaar en wilt u graag een stapje verder in het energiezuinig maken van uw woning? Denkt u bijvoorbeeld aan isoleren, het opwekken van energie of het duurzaam verwarmen van uw woning? Dan kunt u een afspraak maken met onze energieadviseur. De energieadviseur geeft maatwerkadvies voor het energiezuinig maken van uw woning in de vorm van een stappenplan. Dit bestaat uit isoleren & ventileren, opwekken van energie en/of verwarming van uw woning.

Online advies

Bent u woningeigenaar en wilt u zelf stappen zetten in het energiezuinig maken van uw woning? Dan kunt u gebruik maken van onze online tool. Hiermee kunt u zelf een digitale rapportage maken over het energiezuinig maken van uw woning en ontvangt u uw eigen digitale stappenplan. Maak van deze mogelijkheid gebruik door het aanvraagformulier op deze pagina in te vullen.

Vul het onderstaand contactformulier in om een afspraak te maken met een energiecoach, een energieadviseur en/of online advies te krijgen.

Aanvragen Fixteam

Het Fixteam Drenthe rijdt door de hele provincie om kleine energiebesparende maatregelen bij inwoners thuis aan te brengen. Denk aan tochtstrips, radiatorfolie of LED-lampen. Inwoners krijgen voor maximaal 100 euro aan maatregelen aangebracht.

Wilt u hier gebruik van maken? Meld u aan via de website van Fixteam Drentheexterne-link-icoon.

Fixteam Drenthe is een project van provincie Drenthe samen met gemeenten om inwoners te helpen bij het nemen van energiebesparende maatregelen.