Hulp bij geldzaken en schulden

Hebt u schulden of andere financiële problemen waar u zelf niet uitkomt? Of wilt u informatie en advies? Dan kunt u gratis terecht bij verschillende instanties. We werken samen om inwoners van Assen te helpen bij geldzaken. Het gaat dan om de financieel regisseur, de buurtteams, Werkplein Drentse Aa, de GKB en vrijwilligersorganisaties.

Zelf met geldzaken aan de slag

Geldfit

Op Geldfit vindt u gratis informatie over geld in uw situatie. We wijzen u de weg met tips of een persoonlijk advies. Of neem direct anoniem contact op via 0800-8115. We denken graag met u mee. Op de website van Geldfit vindt u meer informatie.

Nibud

Nibud is een tool om een snelle scan te doen. Met deze scan weet u direct of u zelf aan de slag kunt met een aflosplan van Nibud of dat in uw situatie een andere oplossing beter past. Op de website van Nibud vindt u meer informatie.

WPDA

Inwoners met een uitkering kunnen terecht bij Werkplein Drentsche AA. Op deze website kunt u contact opnemen met WPDA.

Hoe helpen wij u

  • We kijken samen met u wat de beste aanpak is voor uw geldproblemen
  • We zorgen dat u inzicht krijgt in uw inkomsten, vaste lasten en schulden
  • We kijken samen met u of uw inkomen op orde is
  • We kijken samen met u of u gebruik maakt van regelingen waarmee u kunt besparen
  • We zorgen voor de juiste ondersteuning wanneer u niet uw eigen financiën kunt beheren
  • Als het nodig is wordt in overleg met u gekeken of een doorverwijzing naar de Gemeentelijke Kredietbank passend is. Deze ondersteuning kan bestaan uit één of meerdere diensten. Zie voor meer info de website van de Gemeentelijke Kredietbank.

Crisis

Gaat het om een crisis? Bijvoorbeeld een dreigende ontruiming of afsluiting van gas, water of elektriciteit. Neem dan meteen contact met ons op: 14 0592.

Gratis advies op afspraak

Als inwoner van de gemeente Assen kunt u een afspraak maken met de financieel regisseur. De financieel regisseur is beschikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en om de week op vrijdagochtend. Vul het aanmeldformulier in of u kunt bellen naar 088-1230999 of mailen naar zorgenwelzijn@assen.nl. Wij kijken samen naar uw situatie en welke hulp het beste bij u past.

Hulp bij geldzorgen; laaggeletterdheid

Om deze video te bekijken gaat u akkoord gaan met de voorwaarden en privacybeleid van Youtube.