Hulp bij geldzaken en schulden

Hebt u schulden of andere financiële problemen waar u zelf niet uitkomt? Of wilt u informatie en advies? Dan kunt u gratis terecht bij verschillende instanties. We werken samen om inwoners van Assen te helpen bij geldzaken. Het gaat dan om Team Financiële regie, de buurtteams van Vaart Welzijn, Werkplein Drentsche Aa (WPDA), de Gemeentelijke Kredietbank (GKB) en vrijwilligersorganisaties.

Zelf met geldzaken aan de slag

Geldfit

Op Geldfit vindt u gratis informatie over geld in uw situatie. We wijzen u de weg met tips of een persoonlijk advies. Of neem direct anoniem contact op via 0800-8115. We denken graag met u mee. Op de website van Geldfitexterne-link-icoon vindt u meer informatie.

Voorzieningenwijzer

Met De VoorzieningenWijzer weet u welke toeslagen en/of regelingen voor u gelden en of u wel de best passende energieleverancier en zorgverzekering hebt. Vul anoniem uw gegevens in en zie direct voor welke regelingen u in aanmerking komt en hoe deze regelingen zijn aan te vragen. Op de website van de VoorzieningenWijzerexterne-link-icoon vindt u meer informatie.

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen? Maak dan een afspraak met een medewerker van Vaart Welzijn. Tijdens een gesprek wordt samen met u de voorzieningenwijzer doorgenomen en waar u eventueel op kunt besparen.  

Nibud

Nibud is een tool om een snelle scan te doen. Met deze scan weet u direct of u zelf aan de slag kunt met een aflosplan van Nibud of dat in uw situatie een andere oplossing beter past. Op de website van Nibudexterne-link-icoon vindt u meer informatie.

WPDA

Inwoners met een uitkering kunnen terecht met financiële hulpvragen bij Werkplein Drentsche AA. Op  website van WPDAexterne-link-icoon kunt u contact opnemen met WPDA.

Vaart Welzijn

Heeft u een financiële hulpvraag waar u zelf niet goed uitkomt? Dit kan bijvoorbeeld gaan om de volgende vragen: 

  • Meer inzicht krijgen in uw inkomsten- en uitgavenpatroon; 
  • Hoe en op welke uitgaven u kunt besparen; 
  • Invullen van formulieren op het gebied van belastingen en toeslagen; 
  • Uitzoeken op welke toeslagen u recht hebt. 

Dan kun u terecht bij onze buurtteams. Kijk voor meer informatie op de website van Vaart Welzijnexterne-link-icoon

Vrijwilligersorganisaties

Hebt u liever een vrijwilligersorganisatie die u kan ondersteunen bij uw financiële hulpvragen? Wij werken samen met de volgende organisaties:  

Wat kan Team Financiële regie voor u doen 

Heeft u geen overzicht meer over uw financiën? Of maakt u uw post niet meer open, bang voor de volgende aanmaning? Er zijn allerlei situaties waardoor het even niet lukt om rekeningen te betalen of waardoor het moeilijk is om rond te komen met uw geld. Dan helpt het als iemand u hierbij ondersteunt.  

Het Team Financiële regie kan samen met u bekijken hoe uw financiële situatie eruitziet.Tijdens het gesprek zullen wij samen uw inkomsten en uitgaven inzichtelijk maken en uw schulden doornemen. Na dit gesprek zullen wij u een (gratis) advies geven of een doorverwijzing naar de Gemeentelijke Kredietbank passend is. Deze ondersteuning kan bestaan uit één of meerdere diensten. Zie voor meer info de website van de Gemeentelijke Kredietbankexterne-link-icoon. Tevens kan daarnaast ook ondersteuning vanuit maatschappelijk werk en/of vrijwilligersorganisatie geadviseerd worden.

Crisis

Gaat het om een crisis? Bijvoorbeeld een dreigende ontruiming of afsluiting van gas, water of elektriciteit. Neem dan contact op met de Gemeentelijke Kredietbank op:0592-820840. 

Gratis advies op afspraak

Als inwoner van de gemeente Assen kunt u een afspraak maken met Team Financiële regie. Vul het aanmeldformulierexterne-link-icoon in of u kunt bellen naar 088-1230999 of mailen naar zorgenwelzijn@assen.nl. Wij kijken samen naar uw situatie en welke hulp het beste bij u past.