Hulp bij het huishouden

In de afgelopen periode is de vraag naar huishoudelijke ondersteuning toegenomen. In Assen kon u kiezen uit verschillende aanbieders voor hulp bij het huishouden. Helaas is dit vanwege drukte niet meer mogelijk. Ook wanneer u gebruik maakt van huishoudelijke ondersteuning en een hulp is bijvoorbeeld ziek, dan betekent dit dat de hulp niet zomaar vervangen kan worden. We snappen dat dit vervelend is voor u wanneer u huishoudelijke hulp nodig heeft en we werken aan mogelijke oplossingen.

U zoekt hulp bij schoonmaken. Het lukt u niet meer om bepaalde taken zelfstandig uit te voeren. 
Hieronder leest u wat u kunt doen.

Stap 1 – Mensen die u kent
Hulp zoeken begint in uw eigen omgeving. Bij de mensen die u kent: huisgenoten, familie, buren, vrienden, of kennissen. Wat kunnen zij voor u doen? 

Stap 2 – Organisaties in Assen
U kunt ook een schoonmaakhulp regelen. Vaak kennen buren, familieleden of vrienden wel iemand die kan helpen. Misschien een vrijwilliger? Kijk eens op www.vipassen.nl

Stap 3 – Hulp vanuit de gemeente (Wmo)
Wanneer er niemand is in uw omgeving die u kan helpen met huishoudelijk werk, dan kan het zijn dat u gebruik kan maken van de Wmo voor ondersteuning bij het huishouden. Om gebruik te kunnen maken van de geïndiceerde huishoudelijke hulp betaalt u een eigen bijdrage aan het Centraal Administratie Kantoor (CAK).
U hoeft geen eigen bijdrage te betalen als:

  • U een eigen bijdrage betaalt voor een andere Wmo-voorziening;
  • U een partner heeft en minimaal één van u beiden nog niet de AOW-leeftijd (66 jaar en 4 maanden) heeft bereikt;

Meer informatie over het regelen van hulp aan huis op Rijksoverheid.nl