Hulp bij het huishouden

In de afgelopen periode is de vraag naar huishoudelijke ondersteuning toegenomen. In Assen kon u kiezen uit verschillende aanbieders voor hulp bij het huishouden. Helaas is dit vanwege drukte niet meer mogelijk. Ook wanneer u gebruik maakt van huishoudelijke ondersteuning en een hulp is bijvoorbeeld ziek, dan betekent dit dat de hulp niet zomaar vervangen kan worden. We snappen dat dit vervelend is voor u wanneer u huishoudelijke hulp nodig heeft en we werken aan mogelijke oplossingen.

U zoekt hulp bij schoonmaken. Het lukt u niet meer om bepaalde taken zelfstandig uit te voeren. 
Hieronder leest u wat u kunt doen.

Stap 1 – Mensen die u kent
Hulp zoeken begint in uw eigen omgeving. Bij de mensen die u kent: huisgenoten, familie, buren, vrienden, of kennissen. Wat kunnen zij voor u doen? 

Stap 2 – Organisaties in Assen
U kunt ook een schoonmaakhulp regelen. Vaak kennen buren, familieleden of vrienden wel iemand die kan helpen. Misschien een vrijwilliger? Kijk eens op www.vipassen.nlexterne-link-icoon

Stap 3 – Hulp vanuit de gemeente (Wmo)
Wanneer er niemand is in uw omgeving die u kan helpen met huishoudelijk werk, dan kan het zijn dat u gebruik kan maken van de Wmo voor ondersteuning bij het huishouden. Om gebruik te kunnen maken van de geïndiceerde huishoudelijke hulp betaalt u een eigen bijdrage aan het Centraal Administratie Kantoor (CAK).
U hoeft geen eigen bijdrage te betalen als:

  • U een eigen bijdrage betaalt voor een andere Wmo-voorziening;
  • U een partner heeft en minimaal één van u beiden nog niet de AOW-leeftijd (66 jaar en 4 maanden) heeft bereikt;

Let op: Houd rekening met een wachtlijst bij aanvragen van huishoudelijke hulp. Op dit moment ontvangen we veel nieuwe aanvragen voor huishoudelijke hulp, terwijl er weinig mensen de hulp beëindigen. De vraag is op dit moment dus groter dan het aanbod.

Meer informatie over het regelen van hulp aan huis op Rijksoverheid.nlexterne-link-icoon