Jeugdlintje

Kent u een jonge Assenaar tussen de 6 en 18 jaar die een lintje verdient? Bijvoorbeeld iemand die altijd klaarstaat voor een ander, iemand die een heldendaad heeft verricht of actief is als vrijwilliger? Meld diegene dan aan voor een jeugdlintje! Aanmelden kan tot en 15 oktober

Wat is een jeugdlintje?

Kinderen en jongeren van 6 tot en met 18 jaar die iets bijzonders hebben gedaan, zetten we met het jeugdlintje in het zonnetje. Zo laten we zien dat we trots op ze zijn.

Welke acties verdienen een jeugdlintje?

Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een buurjongen die mantelzorg verricht voor een zieke oma, een nichtje die elke week boodschappen doet voor haar zieke buurvrouw. Maar ook een klasgenoot die elke zaterdagochtend vrijwilligerswerk doet bij het dierenasiel of een dochter die een heldendaad heeft verricht door het redden van een dier. Allemaal voorbeelden van acties waarmee kinderen en jongeren iets voor anderen betekenen.

Iemand aanmelden

Iedereen kan een ander aanmelden voor een jeugdlintje. Bijvoorbeeld een familielid, klasgenoot of vriend/vriendin. U kunt niet uzelf aanmelden. Jonger dan 18? Vraag dan eerst toestemming aan ouders.

Regels

U kunt kinderen en jongeren van 6 tot en met 18 jaar aanmelden. Hiervoor gelden de volgende regels. Degene die u aanmeldt:

  • Woont in Assen.
  • Vrijwillig iets hebben gedaan voor anderen, bijvoorbeeld voor een goed doel, de stad of de samenleving.
  • Nog niet op een andere manier beloond zijn voor hun inzet.

Selectie en uitreiking

Een jury, met onder andere de burgemeester, de kinderburgemeester, de wethouder jeugd en het jongste gemeenteraadslid, bekijkt alle aanmeldingen. Zij bepalen welke vijf kinderen/jongeren uiteindelijk een lintje krijgen. Op 20 november reiken we de jeugdlintjes uit.