Niet eens met parkeerbon?

In sommige gebieden moet u betalen om te parkeren. Dit heet parkeerbelasting. U betaalt deze belasting bijvoorbeeld bij de parkeerautomaten of via een parkeerapp op uw mobiele telefoon. Betaalt u niet? Of betaalt u te weinig? Dan kunt u een parkeerbon krijgen. Dit is een naheffing voor de parkeerbelasting die u niet heeft betaald. Een parkeerbon is niet hetzelfde als een boete. Een boete krijgt u voor een overtreding. Bijvoorbeeld als u fout geparkeerd staat of als u te hard rijdt. Een boete krijgt u van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).

Hoe werkt het?

Zo betaalt u een parkeerbon: 

  • U ontvangt een brief van de gemeente. De brief ontvangt u van het bedrijf Tobias Fiscaal. Zij zorgen dat het geld van de parkeerbonnen naar ons wordt overgemaakt. 

  • In de brief staat hoeveel, hoe en voor wanneer u moet betalen. 

Bezwaar

Bent u het niet eens met een parkeerbon? Dan kunt u bezwaar makenexterne-link-icoon. Dit moet u binnen 6 weken doen. In uw bezwaarschrift moet duidelijk staan waarom u het niet eens bent met de parkeerbon. Voeg eventueel bewijsstukken toe. 

Schriftelijk bezwaar kunt u sturen naar:
Bezwaren Assen
Nikkelstraat 24
3067 GR Rotterdam

Bent u het niet eens met een parkeerboete? Dan kunt u in beroep gaan bij het Centraal Justitieel incassobureauexterne-link-icoon