Over Kloosterveen

Kloosterveen is een mooie woonwijk met ruim 4.000 woningen aan de rand van Assen. Binnen 5 minuten fietsen bent u bij alle wijkvoorzieningen van Kloosterveen, zoals basisscholen, gezondheidscentra en een modern winkelcentrum. Op 15 minuten fietsafstand vindt u het gezellige stadscentrum van Assen. En woont u straks in de nieuwbouwwijk? Dan krijgt u de prachtige landschappen rondom Assen ‘in uw achtertuin’. Bijvoorbeeld het Witterveld en het Drentsche Aa-gebied.

Goede bereikbaarheid

Kloosterveen ligt aan de noordwestkant van de stad en is via een mooie fietsroute langs De Drentsche Hoofdvaart en De Vaart verbonden met het centrum van Assen. Ook met het openbaar vervoer is de wijk goed bereikbaar. Met de bus bent u in tien minuten in het centrum van Assen of in ongeveer drie kwartier in Groningen. Sinds 2018 heeft Assen een compleet vernieuwd treinstation. Vanaf hier kunt u snel met de trein richting Groningen of Zwolle.

Voorzieningen op fietsafstand

In Kloosterveen heeft u alle basisvoorzieningen op fietsafstand. Kloosterveste is een modern en uitgebreid winkelcentrum waar u terecht kunt voor uw dagelijkse boodschap. Het winkelcentrum heeft onder andere twee grote supermarkten, een bakker, meerdere drogisterijen en een aantal kledingwinkels. Ook zorgvoorzieningen zoals een huisarts en tandarts zijn in Kloosterveen te vinden. Heeft u iets meer nodig? Dan bent u in 15 minuten in het gezellige stadscentrum van Assen!

Dichtbij de natuur

Kloosterveen is omringd door mooie natuurgebieden. Op loopafstand bevindt zich het recreatiegebied Baggelhuizen en het Arboretum. Of stap op de fiets en ontdek de prachtige natuur van het Nationaal Park en Landschap de Drentsche Aa. Tussen Kloosterveen en het centrum van Assen ligt het prachtige Asserbos: een van de oudste bossen in Nederland.

Sport en cultuur

Aan de rand van Kloosterveen liggen verschillende sportvelden. Je kunt hier tennissen, voetballen, hockeyen of korfballen. Ook andere sportvoorzieningen zoals dans, fitness en volleybal zijn in de buurt te vinden. Op zoek naar een leuk uitje? Op cultureel gebied heeft gemeente Assen veel te bieden met De Nieuwe Kolk (een cultureel centrum met onder meer een theater, bibliotheek en bioscoop), het Drents Museum en verschillende evenementen, waaronder het TT Festival,