Overige hulp, regelingen en toeslagen

Hieronder ziet u een overzicht met hulp voor geldzorgen en geldzaken van andere stichtingen en/of organisaties dan de gemeente Assen.

Maatwerkregeling gebruiksgoederen

Regeling voor alle inwoners van Assen, met een laag besteedbaar inkomen. Lees hier meer over op de website van Vaart Welzijn.

Voedselbank

De voedselbank helpt u met het tijdelijk geven van voedselpakketten. Lees hier meer over op de website van de voedselbank.

Sociale winkel

BudgetSupport Assen bieden hulp aan mensen met financiële moeilijkheden en sociale problematiek. Lees hier meer over op de website van BudgetSupport.

Er is beslag gelegd op mijn inkomen

Voldoende geld overhouden als er beslag is gelegd op uw inkomen. Op de  website van uw beslagvrijevoet leest u wat dit betekent en wat u kunt doen.

Bijzondere bijstand

Voor noodzakelijke kosten in bijzondere omstandigheden. Lees hier meer over op de website van WPDA.

Korting op je zorgverzekering?

Een collectieve zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen en weinig vermogen. Lees hier meer over op de website van WPDA.

Individuele inkomenstoeslag

Extra geld van de gemeente als u al drie jaar of langer een laag inkomen heeft. Lees hier meer over op de website van WPDA.

Studietoeslag

Studeer je en heb je een arbeidsbeperking? Mogelijk kom je in aanmerking voor een studietoeslag. Lees hier meer over op de website van WPDA.

Stichting weekje weg

Samen met deze stichting organiseren we elk jaar voor 10 gezinnen een vakantie in Nederland. Lees meer op de website van Stichting Weekje weg.

Kindervakantieweken

Ook jouw kind krijgt een fijne vakantieweek, bedoeld voor kinderen van 7 t/m 14 jaar. Lees meer op de website van Humanitas.