Top idee? Kom ermee!

"

De gemeente Assen geeft dit jaar 100.000 euro voor ideeën van jongeren. Bijvoorbeeld om elkaar te ontmoeten, samen te sporten of aan cultuur te doen. Heb jij een goed idee? Kom ermee! 

Ik heb een top idee, en nu?

Je kunt je idee indienen via de Parta-app. Deze kun je bereiken via de website doemeebeslismee.nl. Of je kunt de app downloaden onderaan via de App Store of de PlayStore.

Unieke code

Begin februari heb je van gemeente Assen een persoonlijke kaart met een unieke code ontvangen. Met deze code kun je je idee indienen in de Parta-app. Deze code heb je vanaf eind maart ook nodig om te kunnen stemmen. Bewaar deze dus goed. Ben je je code toch kwijtgeraakt? Stuur dan een mailtje naar info@assen.nl

Ideeënfestival

In de Parta-app kun je je ook alvast aanmelden voor het ideeënfestival op vrijdagavond 1 maart 2024. Je mag dan ook een vriend of vriendin meenemen. Je ouders zijn trouwens niet welkom. Het is echt een festival door en voor jongeren! Hier ga je samen met experts brainstormen en je idee uitwerken. Ook kijken zij samen met jou hoe jouw idee werkelijkheid kan worden. En dan?

Ideeën uitwerken

En dan heb je een maand de tijd om je idee tot in de puntjes uit te werken. Dit hoef je niet alleen te doen. De experts kijken met je mee en helpen je of geven je tips over hoe jij jouw idee het beste kan uitwerken! Als je idee helemaal klaar is, wordt deze gepubliceerd in de Parta-app! Hier kun je ook de ideeën van andere jongeren lezen.

Stemmen!

Vanaf 31 maart staan alle ideeën in de Parta-app en vanaf dan kan er gestemd worden op het beste idee! LET OP: Stemmen kan alleen door jongeren én met je unieke code, dus bewaar deze goed. 

Géén idee indienen, wél stemmen

Wil je geen idee indienen, maar wil je wel stemmen op het beste idee? Dat kan! Om te stemmen moet je ook de Parta-app downloaden via de App Store of de PlayStore en jouw unieke code invoeren. Deze staat op de kaart die je door de brievenbus ontvangt. Gooi deze kaart dus niet weg als je geen idee wilt indienen, want je hebt de unieke code nog nodig als je op de ideeën wilt stemmen!

Slotevent

Op 19 april 2024 is het slotevent waar we bekend zullen maken op welke ideeën het meeste gestemd is!

Data om te noteren

Niks vergeten? Noteer de volgende data dan alvast in je agenda:

  • 18 januari tot 1 maart: Ideeën bedenken en indienen
  • 1 maart: Ideeënfestival
  • Voor 21 maart: Ideeën uitwerken en publiceren in de app
  • 31 maart tot 15 april: Stemmen!
  • 19 april: Slotevent