Verhaal van Assen

Assen is een compacte familiestad waarin we prima leven, werken en ontspannen. Er is ruimte voor zowel rust als reuring en er zijn uitstekende voorzieningen. Dat lijkt misschien heel normaal maar daar werken we met z’n allen dagelijks hard aan. Iedereen draag hier zijn steentje aan bij. En hier laten we het niet bij zitten. De samenleving ontwikkelt zich razendsnel en ons bestuur heeft stevige ambities.

Organisatieontwikkeling kent bij ons een focus op vijf thema’s:

Samen zorgen voor de stad

Assenaren weten als geen ander wat goed is voor de stad. Wie hier woont en werkt, maakt de stad tot wat ze is. Daarbij staan we als gemeente voor grote opgaven, opgaven die we niet alleen tot een goed einde kunnen brengen. We werken dan ook graag samen met anderen. We maken gebruik van elkaars kennis en inzet om de stad nog mooier te maken. Daarbij werken we vanuit gelijkwaardigheid en vertrouwen.

Passende dienstverlening

In onze dienstverlening kijken we in elk contact samen met onze klanten wat zij nodig hebben om zich welkom, begrepen en geholpen te voelen. Toegankelijk, duidelijk en zonder al te veel regels. In onze snel veranderende wereld verandert wat onze inwoners nodig hebben steeds mee. Daar willen wij passend op anticiperen en reageren.

Assen als wendbare organisatie

We werken continu met externe partners aan de stad. Dit vergt een flexibele houding van iedereen. Van medewerker tot teamleider en concernmanager. We denken in mogelijkheden – en krijgen deze ook vanuit het management. Daarnaast hebben we de afgelopen jaren ook snel moeten kunnen  handelen in crisissituaties. Kortom; we willen snel kunnen schakelen om te doen wat nodig is.

Werkgeluk

Om je werk zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren, is het belangrijk om met plezier naar je werk te gaan. In een omgeving waarin je je veilig voelt, waar je gewaardeerd wordt om wie je bent en uitgedaagd wordt op wat je kunt. We zetten graag ons talent in waar het nodig is, ook als dat niet je reguliere werkplek is. We hebben continu aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en goed onderling contact. Het is voor ons belangrijk dat het prettig is om bij ons te werken.

Het programma is van iedereen

Iedereen draagt bij aan werken met het oog op de toekomst. Hoe snel of goed we daar in zijn, hangt af van de energie die we er samen in stoppen. Organisatieontwikkeling is onderdeel van ieders werk. Met A3 teamplannen en A4 persoonlijke ontwikkelingsplannen maken we daar ieder jaar samen stappen in. 

Het verhaal van Assen

Om deze video te bekijken gaat u akkoord gaan met de voorwaarden en privacybeleid van Youtube.