Verwarmen met infraroodpanelen

Dineke de Niet is samen met haar man woonachtig in de wijk Kloosterveen in Assen. Naar aanleiding van het plaatsen van een nieuwe keuken zijn zij gestart met het verduurzamen van de woning in kleine stapjes. 
“We hebben onze woning verduurzaamd door deze geheel gasloos te maken. We hebben in onze woning verschillende infrarood warmtepanelen die het huis verwarmen. Hierdoor zijn we volledig van het gas af. We zijn begonnen in de keuken met het plaatsen van het eerste warmtepaneel. Vervolgens hebben we de rest van de woning per ruimte verder geïsoleerd. We vonden dit erg goed te doen. Doordat we dit in kleine stapjes hebben gedaan, zorgde dit ook niet voor één grote financiële investering. We konden de kosten spreiden gedurende de periode waarin we het huis verduurzaamden. 

Het verduurzamen van de woning heeft ons een stuk meer woonplezier bezorgd. We ervaren de warmte van de panelen als zeer prettig, prettiger dan de centrale verwarming die we voorheen hadden. Daarnaast zijn we maandelijks minder geld kwijt aan onze energie- en gaskosten.  

Doordat we de woning geleidelijk hebben aangepakt, konden we over elke stap goed nadenken. Dit maakt dat wij terugkijken op een positief proces. Ik zou andere Assenaren graag willen meegeven om te kijken naar de mogelijkheden en de kleine dingen die je vandaag al kan doen. Verduurzaming hoeft niet meteen heel groot of kostbaar te zijn, je kunt klein beginnen met bijvoorbeeld het isoleren van je dak.
Ik wil iedereen graag uitnodigen om vooral aan de slag te gaan met het verduurzamen van zijn of haar woning. Het hoeft niet altijd een enorm kostbare transitie te zijn, je wint ook een groot stuk aan woonplezier en wooncomfort. Ik zou zeggen: ga vooral aan de slag!

Bekijk de huistour in de woning van Dineke in de onderstaande video.

Energieverhaal van Dineke
Om deze video te bekijken gaat u akkoord gaan met de voorwaarden en privacybeleid van Youtube.