Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de gemeente Assen? Dan kunt u ons volgen op social media of aanmelden voor één van onze nieuwsbrieven. 

Social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze social media kanalen. U kunt hier ook contact met ons opnemen. Wij gebruiken de volgende kanalen:

Via Facebook, Instagram, X, YouTube en LinkedIn kunt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze gemeente. U heeft de mogelijkheid hierop te reageren of via deze pagina in contact te komen met ons. We luisteren graag naar uw mening en staan open voor discussie. Wel houden we de gesprekken graag constructief en zinvol en vragen daarom vriendelijk u aan de volgende huisregels te houden op onze social media kanalen. 

  • Behandel elkaar met respect. Blijf vriendelijk en maak niemand belachelijk. Gebruik geen kwetsende, racistische, beledigende of dreigende taal en scheldwoorden. Gebruik geen grof taalgebruik en roep niemand op tot haat of geweld. 
  • Blijf relevant en val niet in herhaling. We accepteren geen berichten van commerciële aard. Deze worden verwijderd. Daarnaast vragen we u om niet meerdere berichten met dezelfde strekking te plaatsen. Herhaalberichten worden verwijderd. 
  • Publiceer geen privégegevens. Publiceer geen privégegevens van jezelf of van anderen op de pagina. We vragen bij klachten of vragen om persoonlijke gegevens in een privébericht te sturen. 
  • Houd de sfeer goed. Gebruikers die zinloze berichten posten of hun boodschap blijven herhalen, zijn niet welkom. Dit geldt ook voor bezoekers die herhaaldelijk provoceren.

Berichten die de afspraken niet naleven, worden verwijderd. Maakt u het echt te bont? Dan kan (tijdelijk) de toegang tot onze pagina ontzegt worden en zijn we genoodzaakt u te blokkeren. We gaan er vanuit dat het niet zover hoeft te komen. 

Nieuwsbrieven

Berichten van de Brink

De Berichten van de Brink verschijnt elke week in de Asser Courant. Op deze pagina’s vindt u het laatste nieuws uit de gemeente, maar ook de bekendmakingen en informatie van de gemeenteraad. Het nieuws uit de Berichten van de Brink kunt u ook wekelijks ontvangen in uw mailbox. Meld u daarvoor hier aan. Op deze pagina vindt u ook een overzicht van eerdere nieuwsbrieven.

Energietransitie

Assen is met energie aan de slag. We zijn op weg naar een duurzaam Assen. Om nu en in de toekomst fijn te kunnen blijven wonen, werken en leven. Blijf op de hoogte van de Energietransitie en meld u aan voor de Nieuwsflits Energieexterne-link-icoon.

Kloosterakker

In Kloosterveen wordt een nieuwe woonbuurt gerealiseerd; Kloosterakker. De buurt Kloosterakker biedt ruimte aan ca. 500 woningen. Het gebied ligt in de wijk Kloosterveen ten westen van Kloosterhage en Kloosterkade en tussen de Domeinweg en de Hoofdvaartsweg. Vanaf begin 2022 kunnen de eerste woningen gebouwd worden in Kloosterakker. Bent u geïnteresseerd? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Stadskwartier Assen

Een kwaliteitsimpuls geven aan het woon-, leef- en ondernemersklimaat in en rond het centrum, dat is het doel van het plan Stadskwartier Assen. Het plan richt zich specifiek op de gebieden Binnenstad, het Havenkwartier en de Stadsboulevard. Tegelijkertijd verbeteren we met de uitvoering van het plan Stadskwartier Assen de verbindingen met de andere wijken en het groene buitengebied. Over de laatste stand van zaken in het Stadskwartier sturen we een paar keer per jaar een digitale nieuwsbrief. U kunt zich hiervoor aanmelden door op deze linkexterne-link-icoon te klikken.