Kindpakket Assen: ieder kind doet mee!

Spullen voor school, hobby's, een laptop, een fiets of een verjaardagsfeest. Natuurlijk wilt u dat uw kind mee kan doen. Maar dat kan niet altijd helaas, vaak door gebrek aan geld. Weet dan: het Kindpakket Assen helpt! Het is belangrijk dat alle kinderen zonder zorgen naar school kunnen. Dat ze van hun vrije tijd genieten en dat ze spullen kunnen kopen die ze nodig hebben. Ook als kinderen opgroeien in een gezin waar niet zoveel geld is. Kindpakket Assen is er speciaal voor deze gezinnen, hierdoor kan uw kind meedoen! Binnen het Kindpakket werken verschillende partijen samen om ervoor te zorgen dat alle kinderen van 0 tot 18 jaar mee kunnen doen aan diverse activiteiten.

Komt u in aanmerking voor gebruik van het Kindpakket?

Is uw inkomen lager dan 130% van de bijstandsnorm (€ 1586,- netto voor een éénoudergezin, € 2265,- netto voor een tweeouder gezin)? Dan komt u in aanmerking voor ondersteuning via het Kindpakket. Ook ouders die naar verhouding veel verdienen, maar hoge lasten hebben, door bijvoorbeeld schulden, kunnen gebruik maken van Kindpakket Assen. (bijstandsnorm per 1januari 2024)

U ontvangt niet rechtstreeks geld van ons

Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, wordt het geldbedrag overgemaakt aan de organisatie of leverancier waarvoor het is aangevraagd. Zo wordt contributie rechtstreeks overgemaakt aan de betreffende sportvereniging en wordt de betaling van een fiets of computer rechtstreeks overgemaakt aan de leverancier.

Samenwerkende partijen

Het Kindpakket is een samenwerking tussen vier stichtingen: Stichting Leergeld Assen, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Nationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Jarige Job. Zij vormen samen één loket waar u uw aanvraag kunt indienen.

Stichting Leergeld behandelt alle aanvragen en neemt contact met u op. Het Kindpakket wordt door de gemeente Assen gesubsidieerd en ondersteund.

Vragen?

Stichting Leergeld is telefonisch bereikbaar op de dinsdag- en donderdagmorgen tussen 9.00 uur en 12.00 uur op 06-13148609 of via assen@leergeldnoorddrenthe.nl.

Klik hier voor een overzicht van veel gestelde vragen en de antwoorden hierop.