Plakborden en plakzuilen

Uw mening geven of een bijeenkomst aankondigen kan via één van de plakborden of zuilen in de gemeente Assen. Deze borden of zuilen staan verspreid in bijna alle woonwijken en het stadscentrum. Iedereen mag hier posters of flyers plakken.

Voorwaarden

  • Politieke partijen kunnen gebruik maken van de tijdelijke digitale verkiezingsborden (trotters). De digitale poster dient bij het bedrijf Image Building aangeleverd te worden. Contactgegevens staan op de website van Image Buildingexterne-link-icoon. Daarnaast mogen politieke partijen zelf posters plakken op de permanente openbare wildplakvoorzieningenexterne-link-icoon. De posters worden na de verkiezingen door de gemeente verwijderd. Het plakken van posters op andere plekken is illegaal.
  • De tijdelijke digitale borden zijn zes weken voor de verkiezingen aanwezig tot één week na de verkiezingen. In de gemeente staan in totaal tien trotters.
  • Bij het plakken van posters geldt de eigen verantwoordelijkheid van (plakkers van) de politieke partijen. We vragen iedereen om respect te hebben voor de uitingen van de andere politieke partijen door over de andere verkiezingsposters heen te plakken.
  • De afmetingen van de openbare reguliere wildplakvoorzieningen variëren. De toegestane afmetingen van verkiezingsposters zijn 30 cm breed en 57 cm hoog.
  • In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Assenexterne-link-icoon staan regels om de openbare orde te kunnen handhaven. Deze regels gaan over plakken en graffiti.