Sport en cultuurfonds

Een abonnement voor de sportschool, een lidmaatschap van de voetbalclub, lid worden van het zangkoor of kosteloos naar bioscoop, theater of museum. Voor huishoudens met een inkomen tot 120% van het bijstandsniveau betalen wij de kosten. Volwassen inwoners met een minimum inkomen kunnen een vergoeding aanvragen voor het totale aanbod van sport en cultuur in Assen.

Er zijn 2 soorten vergoedingen; betaling van contributie en een tegoed voor eenmalig gebruik.

  1. Contributie of abonnement voor de sportschool, zangvereniging, pianoles, voetbalvereniging etc. Het abonnement/de contributie wordt voor 1 jaar betaald. Ieder jaar vraagt u opnieuw aan.
  2. Een tegoed, in te zetten voor bijvoorbeeld eenmalig bioscoop-, theater- en museumbezoek. Maar ook een bezoek aan het zwemparadijs in De Bonte Wever is mogelijk!

Kosten

Het totaal bedrag van een abonnement en bonnen mag niet boven de 250 euro uitkomen. En op bonnen is er een maximum bedrag van 60 euro per inwoner.

Aanvragen

Neem contact op met de Buurtteams van Vaart Welzijn via 088 123 09 99 of kijk op de website van Vaart Welzijnexterne-link-icoon. Bespreek met hen van welke vereniging u lid wilt worden of waar u bonnen voor aanvraagt. Zij dienen de aanvraag voor u in bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur handelt de aanvraag verder af. Binnen uiterlijk 3 weken heeft u antwoord.

Tip! Wilt u wel graag sporten maar weet u niet zo goed wat bij u past? Informeer eens of een proefles mogelijk is, voordat u een aanvraag doet voor contributie.

 Inwoners van Assen, met een inkomen tot 120% bijstandsnorm, en boven de 18 jaar kunnen een aanvraag indienen. Kijk voor de bedragen op de website van WPDAexterne-link-icoon.

We vergoeden een jaarabonnement. Ieder jaar kunt u opnieuw aanvragen.

Natuurlijk! Ga meerdere keren alleen, of ga gezellig met het hele gezin, dat mag allemaal.

Dat zou kunnen, als het totaalbedrag niet boven het maximum van €250,- uitkomt. Is de contributie hoog, dan komt u niet meer in aanmerking voor een tegoed. En andersom, als u tegoed hebt aangevraagd, komt u alleen in aanmerking voor de betaling van contributie als het totaalbedrag niet boven het maximum van €250,- uitkomt.

Dat is geen probleem. De aanvraag is persoonlijk. Dus als u een sportabonnement aanvraagt en uw partner bioscooptegoed om met z’n allen naar de film te gaan, dan kan dat.

Voor alle sport en cultuur organisaties in Assen kunnen we de contributie vergoeden. Een overzicht waar de bonnen voor gebruikt kunnen worden staat hier boven.

A: Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar bestaat het kindpakket. Dit fonds is voor 18+.

U ontvangt binnen 2 weken een e-mail van de Bonte Wever met informatie wanneer u het gewenste product kunt afhalen. Eerder kunt u niet terecht bij de Bonte Wever.

U ontvangt binnen 2 weken een e-mail van DNK waarin staat dat het tegoed op uw account is bijgeschreven. Vanaf dat moment kunt u een bestelling plaatsen.

U ontvangt binnen 2 weken van Vaart Welzijn de bevestiging van de goedgekeurde aanvraag. Met deze bevestiging kunt u naar de aanbieder. De aanbieder stuurt de rekening rechtstreeks naar het Volwassenenfonds.