Uittreksel uit basisregistratie personen opvragen

In de basisregistratie personen (BRP) staan gegevens van alle inwoners van Nederland. U kunt een kopie van uw eigen gegevens opvragen. Dit heet een uittreksel. Hierop staan onder andere uw naam, geboortedatum, geboorteplaats en huidige adres. U kunt een uittreksel uit de basisregistratie personen online aanvragen. Hiervoor heeft u uw DigiD nodig. U betaalt met IDEAL of creditcard. U krijgt het uittreksel dan meestal binnen vijf werkdagen thuisgestuurd.

Wat u moet weten

  • Heeft u een bewijs nodig van bijvoorbeeld uw geboorte, huwelijk of echtscheiding? Vraag dan een akte burgerlijke stand aan. Twijfelt u welk document u nodig hebt? Neem dan contact op met de organisatie waarvoor u het document nodig hebt. Dit voorkomt mogelijke problemen en onnodige kosten.   

  • Instanties, zoals een woningstichting, kunnen om een uittreksel uit de BRP vragen. U kunt dan aan de woningstichting laten zien dat u ingeschreven staat bij de gemeente. 

  • Reist u met een kind onder de 18 jaar naar het buitenland? Vraag een uittreksel aan voor het reizen met minderjarigen. Hierop staan de gegevens van het kind en wie er gezag heeft. Dat kan handig zijn bij controle aan de grens.  

  • De BRP gaat terug tot 1 oktober 1994. Heeft u oudere gegevens nodig? Die vraagt u op bij de gemeente waar u toen woonde. 

Kosten

U betaalt voor een uittreksel uit de basisregistratie personen € 20,57 Tarief (2024)

Aanvullende informatie