Amar Hadzihasanovic – Synthetische lichten voor een gezellig en prettig gevoel

Wat is je idee?

Synthetische lichten ophangen in een omgeving in de binnenstad (bijvoorbeeld het koopmansplein) om een gezellige en prettige gevoel te creëren.

Hoe kwam je op dit idee?

Ik ben een wandelaar, dus ik loop veel, maar ik vermijd altijd de stad omdat daar vaak niks te zien is. Ik voel me het prettigst wanneer ik in de weilanden loop en helder de sterren kan zien. Dus vroeg ik mij af hoe mooi en romantisch het zou zijn om sterren te hebben in de binnenstad van Assen.

Waarom vind je dit een goed idee?

Omdat je je uitgenodigd moet voelen en je moet s’ nachts in het centrum van Assen willen zijn. Er is te weinig gezellig licht en dat wil ik veranderen. Zodat je sterrenbeelden kan zien in het centrum van Assen.

Waarom denk je dat hier behoefte aan is?

Ik wil dat wat je buiten het centrum ervaart ook binnen het centrum kan ervaren. Dat waar ik zo lang voor had moeten wachten, mensen te laten zien. Al is het maar synthetisch, het is mooier dan wat het centrum nu te bieden heeft.

Wat wil je bereiken met je idee?

Een vorm van gezelligheid die niet gedwongen voelt. Die je gewoon kan ervaren en zien. Wanneer je als je daar bent jezelf kan zijn. Waardoor je je voldaan voelt.

Wat zijn de belangrijkste activiteiten in je idee?

Het is niet de bedoeling dat je instructies krijgt maar dat je er gewoon bent om ervan te genieten. Je volgt ook geen instructies.

Voor wie is jouw idee bedoeld?

Voor Assenaren die nog niet een heldere sterrenhemel hebben ervaren.

Waar wordt je idee uitgevoerd?

Boven het koopmansplein, misschien de weg naar de kolk toe.

Wanneer vindt de uitvoering plaats?

Ergens voor de zomervakantie in de avond.

Hoeveel geld heb je nodig voor je idee?

€25.000 of €50.000 als ik voor de eerste versie van mijn idee ga kiezen. Dit hangt ook af van de hoeveelheid stemmen die ik hiervoor zou kunnen krijgen. Hieronder ziet u trouwens een poging tot een prototype voor mijn idee. Dit is om u een idee te geven waar het zich moet bevinden en hoe het eruit komt te zien.

"