Coen Leenheer – Muziekproductie studio

at is je idee?

Een muziekproductie studio waar elektronische muziek geproduceerd kan worden en waar dj-sets opgenomen kunnen worden.

Hoe kwam je op dit idee?

Het is een plan wat ik al heb geprobeerd uit te voeren in Groningen. Toen was het iets groter dan dit plan, alleen ben ik in de coronatijd failliet gegaan. Nu wil ik dit in Assen gaan opbouwen zodat ik hier een mooie community kan creëren.

Waarom vind je dit een goed idee?

Het zorgt ervoor dat Assen mee gaat doen in het professionele muziekwereldje. Mijn netwerk gecombineerd met het talent uit Assen en een mooie ruimte zou ervoor moeten zorgen dat Assen de kans krijgt om talent hier te houden en ook nog eens talent aan te trekken.

Waarom denk je dat hier behoefte aan is?

Er zijn niet zoveel vette plekken in Assen. Helaas ook niet op het gebied van muziekproductie en dj. Hiervoor moet je al snel naar andere steden toe verplaatsen en er zijn hier ook geen plekken om talent te laten samenwerken op het gebied van muziekproductie en dj.

Wat wil je bereiken met je idee?

Ik hoop de eerste bouwstenen te leggen in Assen. Ik wil mijn studio die ik thuis heb staan in een ruimte zien te krijgen zodat we vanaf hier met mijn community verder kunnen gaan bouwen en hier wil ik later andere creatieve disciplines aan toevoegen.

Wat zijn de belangrijkste activiteiten in je idee?

Dj- en produceerlessen en workshops geven, verhuur van de studio, organiseren van evenementen in Assen in ons Nord-jasje.

Voor wie is jouw idee bedoeld?

Alle jongeren die bezig willen met muziek productie en het opstapje nodig hebben om er ook professionele ondersteuning bij te krijgen. Maar natuurlijk ook voor Assen zelf zodat hier een locatie komt die meedoet met de rest van Nederland.

Waar wordt je idee uitgevoerd?

In Assen. Wij zijn aan het zoeken naar verschillende locaties die geschikt zijn. Hierbij zouden we echter wel hulp vanuit de gemeente bij kunnen gebruiken.

Wanneer vindt de uitvoering plaats?

Zo spoedig mogelijk als er akkoord op is gekomen.

Hoeveel geld heb je nodig voor je idee?

€15.000