Linda van Dijken – Scooter Night Ride tijdens TT

Wat is je idee?

Een Scooter Night Ride tijdens de TT Assen voor jongeren tussen de 17 en 22 jaar! Dit zal plaatsvinden in het jubileumjaar 2025!

Hoe kwam je op dit idee?

Vorig jaar zat ik achterop de motor tijdens de Night Ride. Wat was dat een unieke ervaring! Later heb ik mijn scooterrijbewijs gehaald en kwam ik op het idee om een Night Ride te houden voor mensen met een scooter/ brommer!

Waarom vind je dit een goed idee?

In Assen hebben we de BromfieTTs. Je mag die dag met je scooter/brommer op ons mooie TT circuit rijden. Het zou een goede promotie zijn als je dan ook met je tweewieler in de stad een route mag rijden net zoals de motoren dat mogen op het TT circuit. Zo kan je jongeren goed betrekken bij dit evenement en hen alvast een voorproefje geven voor later, als ze zelf hun motorrijbewijs willen halen!

Waarom denk je dat hier behoefte aan is?

Zo vergroot je de betrokkenheid van jongeren tijdens de TT-week en betrek je ze alvast bij het evenement voor als ze in de toekomst zelf de intentie hebben om motor te rijden.

Wat wil je bereiken met je idee?

Dat zo’n 100 tot 400 scooterrijders mee willen doen aan deze activiteit en dat bezoekers hierdoor eerder naar de stad komen.

Wat zijn de belangrijkste activiteiten in je idee?

De Scooter Night Ride zelf.

Voor wie is jouw idee bedoeld?

Jongeren tussen de 17 en 22 jaar die scooter rijden. Zij kunnen aan heel Assen hun scooter/brommer laten zien.

Waar wordt je idee uitgevoerd?

In de binnenstad van Assen. Het is dezelfde route als de motoren, maar de route wordt kleiner gemaakt zodat de scooters alleen in de binnenstad kunnen rijden.

Wanneer vindt de uitvoering plaats?

Op de vrijdag van de TT-week Assen.

Hoeveel geld heb je nodig voor je idee?

Als we een ruime marge pakken zou dat rond de €40.000 zitten. Met dit bedrag zouden we ervoor kunnen zorgen dat het een geweldig evenement kan worden en dat iedereen de beste tijd van zijn leven heeft!!