Stageplaatsen en BBL-plaatsen

Ben je een enthousiaste student die op zoek is naar een interessante stageplaats of afstudeeropdracht? Dan zijn wij op zoek naar jou! De gemeente Assen biedt uiteenlopende stageplaatsen aan op verschillende opleidingsniveaus om studenten te laten ervaren hoe het is om bij een gemeente te werken. En vooral om kennis te maken met de dynamische en diverse werkomgeving van de gemeente Assen.

Jij houdt ons jong

Stagiaires zijn bij de gemeente Assen meer dan een extra kracht. Wij zien jou als een frisse wind die door de organisatie waait, een bron van energie en de weg naar vernieuwing. Jij krijgt van ons de ruimte om mee te denken en jezelf te ontwikkelen.

Hoe werkt het?

De gemeente Assen beschikt over vaste stageplaatsen. Deze worden, afhankelijk van het type stageplaats, een of twee keer per jaar opengesteld. Hier kun je op reageren als je een bij de vacature passende opleiding volgt.

Actuele stagevacatures

Wij publiceren onze stagevacatures op de website van Vooruit in Drenthe. Mocht je interesse hebben in een van de vacatures, solliciteer dan via Vooruit in Drenthe. Wanneer er geen vacatures op deze pagina vermeld staan, zijn er tijdelijk geen stageplaatsen beschikbaar.
Wij bieden ook een aantal logistieke stageplaatsen aan. Kijk voor meer informatie daarover hier.

BBL-plaatsen bij de gemeente Assen

De gemeente Assen heeft BBL-plaatsen beschikbaar voor jongeren die een mbo-opleiding (gaan) volgen. Met een BBL-plaats krijg je de kans om, naast dat je een dag per week naar school gaat, vier dagen per week in de praktijk kennis en ervaring op te doen. De BBL-plaatsen variëren van Managementassistent tot Logistiek medewerker en de contracten variëren van minimaal 24 tot maximaal 32 uur per week.

Voor de werving en selectie werken we samen met GOA Publiek

Wat kun je verwachten?

  • Een arbeidscontract via GOA Publiek van maximaal 32 uur
  • Een financiële bijdrage in de schoolkosten en studieboeken
  • Een erkende mbo-opleiding op een geaccrediteerde leerwerkplek
  • Begeleiding bij de opleiding en persoonlijke ontwikkeling waar nodig
  • Begeleiding bij de ontwikkeling van je competenties
  • Trainingen en intervisie
  • Werkervaring opdoen en een diploma behalen

 

BBL’er aan het woord

"Mijn naam is Djaimy (26) en in september 2019 heb ik een carrière-switch gemaakt. Het werken met mensen sprak en spreekt mij erg aan maar ik merkte dat ik mijn uitdaging ergens anders uit wilde halen. Waar ik op een veel langer perspectief aan doelen werkte, miste ik het toewerken naar korte, concrete doelen.

Nadat ik mij had georiënteerd en duidelijk voor ogen had dat ik als managementassistent aan het werk wilde, heb ik gesolliciteerd voor een BBL plek bij de gemeente Assen. Zo ben ik in september 2019 begonnen op het kenniscentrum. Vanaf dat moment ga ik op vrijdag naar school en werk ik op maandag, dinsdag en donderdag met een onwijs leuk team aan collega’s aan het eerste directe contact met onze klanten. Het kenniscentrum is er niet alleen voor de externe klant, maar ook voor de interne klant.

De balans tussen werk, school en privé is goed in te plannen. Mijn werkplek biedt veel mogelijkheden om te leren en verschillende afdelingen binnen de gemeente Assen ondersteunen dit leerproces. Daardoor is het meer dan alleen theoretische kaders leren, want wat ik leer kan ik direct in de praktijk toepassen. Dit maakt het werken en leren voor mij erg divers en uitdagend."

Djaimy Heerings