Stageplaatsen en BBL-plaatsen

Ben je een enthousiaste student die op zoek is naar een interessante stageplaats of afstudeeropdracht? Dan zijn wij op zoek naar jou! De gemeente Assen biedt uiteenlopende stageplaatsen aan op verschillende opleidingsniveaus om studenten te laten ervaren hoe het is om bij een gemeente te werken. En vooral om kennis te maken met de dynamische en diverse werkomgeving van de gemeente Assen.

Jij houdt ons jong

Stagiaires zijn bij de gemeente Assen meer dan een extra kracht. Wij zien jou als een frisse wind die door de organisatie waait, een bron van energie en de weg naar vernieuwing. Jij krijgt van ons de ruimte om mee te denken en jezelf te ontwikkelen.

Hoe werkt het?

De gemeente Assen beschikt over vaste stageplaatsen. Deze worden, afhankelijk van het type stageplaats, een of twee keer per jaar opengesteld. Hier kun je op reageren als je een bij de vacature passende opleiding volgt.

Actuele stagevacatures

Wij publiceren onze stagevacatures op de website van Vooruit in Drenthe. Mocht je interesse hebben in een van de vacatures, solliciteer dan via Vooruit in Drenthe. Wanneer er geen vacatures op deze pagina vermeld staan, zijn er tijdelijk geen stageplaatsen beschikbaar.
Wij bieden ook een aantal logistieke stageplaatsen aan. Kijk voor meer informatie daarover hier.

BBL-plaatsen bij de gemeente Assen

De gemeente Assen heeft BBL-plaatsen beschikbaar voor jongeren die een mbo-opleiding (gaan) volgen. Met een BBL-plaats krijg je de kans om, naast dat je een dag per week naar school gaat, vier dagen per week in de praktijk kennis en ervaring op te doen. De BBL-plaatsen variëren van Managementassistent tot Logistiek medewerker en de contracten variëren van minimaal 24 tot maximaal 32 uur per week.

Voor de werving en selectie werken we samen met GOA Publiek

Wat kun je verwachten?

  • Een arbeidscontract via GOA Publiek van maximaal 32 uur
  • Een financiële bijdrage in de schoolkosten en studieboeken
  • Een erkende mbo-opleiding op een geaccrediteerde leerwerkplek
  • Begeleiding bij de opleiding en persoonlijke ontwikkeling waar nodig
  • Begeleiding bij de ontwikkeling van je competenties
  • Trainingen en intervisie
  • Werkervaring opdoen en een diploma behalen

 

BBL’er aan het woord

‘In september 2017 ben ik, Annemarijke, gestart met de BBL-opleiding Directie-/managementassistent. Tijdens de opleiding ga ik wekelijks een dag naar school en werk ik drie dagen bij de gemeente Assen. Mijn ervaring als BBL’er binnen de gemeente Assen is zeer positief.

Vanuit de opleiding krijg ik praktijkopdrachten mee, waardoor ik al heb mogen meekijken bij de afdeling Communicatie, bij verschillende secretaresses en bij de webcare. Hiermee doe ik ervaring op en kan ik zelfs een steentje bijdragen aan bepaalde werkzaamheden of projecten. Mede dankzij het meekijken bij de verschillende afdelingen is er een wereld voor mij opengegaan qua ervaringen en werkzaamheden die door de medewerkers worden uitgevoerd.

Wat ik voornamelijk erg fijn vind, is dat je niet wordt gezien als een BBL’er. Ik merk dat collega's er voor openstaan om mij mee te laten kijken bij hun dagelijkse werkzaamheden. Daar leer ik veel van!’

foto Annemarijke