Containers bij appartementen
Woont u in een appartement? Dan heeft u te maken met een of meer ondergrondse afvalcontainers. Om deze te kunnen gebruiken heeft u de afvalpas nodig.
Zo werken de (ondergrondse) containers
Leg de pas op het inleesvenster van de container. Het maakt niet uit welke kant boven ligt. U hoort een 'klik'. Trek de klep los en leg de zak met afval in de opening. U sluit de container door de klep weer dicht te duwen. De zak valt dan automatisch in de container. Wilt u nog een zak in de container doen? Leg dan de pas nog een keer op de kaartlezer.
U kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week afval storten. Dit geldt niet altijd voor Oud papier en Karton en PMD (Plastic- en metalen verpakkingen en Drinkpakken). Kijk daarvoor op het Burgerportaal.
Wilt u weten waar de ondergrondse containers zich bevinden? Kijk dan naar het overzicht locaties Restafval, PMD, Verpakkingsglas en Textiel containers hieronder.
Ondergrondse- & afvalcontainers
Restafval
In deze container mag al het afval dat niet herbruikbaar is. Dus geen PMD, Oud Papier en Karton, Textiel, Verpakkingsglas, Bio-afval en Klein Chemisch Afval.
PMD
Deze container is bestemd voor Plastic- en Metalen verpakkingen en Drinkpakken (PMD). Gebruik de doorzichtige gele zakken, deze zijn gratis af te halen bij het stadhuis, milieupark en wijkgebouwen.
Woont u in een appartementsgebouw zonder ondergrondse container voor PMD? Dan mag u de gele zakken op maandag vóór 07.00 uur aan de palen met haakjes hangen.
Oud Papier en Karton
In de container voor oud papier en karton mag uitsluitend schoon papier en karton. Dus bijvoorbeeld geen pizza- of taartdozen met voedselresten. Doe het papier en karton zonder plastic verpakkingen in de container.
Woont u in een appartementsgebouw zonder ondergrondse papiercontainer? Kijk dan op het Burgerportaal op welke dag u papier en karton in bundels bij de restafvalcontainer mag zetten.
BIO-afval (GFT)
Voor BIO-afval zijn er in de buurt van iedere ondergrondse container voor Restafval kleine bovengrondse containers geplaatst. Dit afval mag alleen los of in speciale bio-afvalzakjes met kiemplantlogo of papieren zakjes worden gestort.
Klein Chemisch Afval (KCA)
Klein Chemisch Afval hoort niet in het Restafval. Batterijen veroorzaken steeds vaker brand in afval. Breng daarom KCA naar het KCA-depot (gratis) of lever het in bij de supermarkt.