Guy Ben Chaim – PopUp Podium

Wat is je idee?

12x per jaar zal er een PopUp Podium opduiken in de stad waar muzikale jongeren en coverbands spelen. De jongeren kiezen zelf een band en de nummers die ze gaan spelen uit. Een podium en geluidsman worden geregeld vanuit de organisatie van het PopUp Podium.

Hoe kwam je op dit idee?

Ik heb zelf 5 jaar bij Podium De Hip in Deventer gewerkt. Hier hielden ze één keer in de maand een jamsessie waar jongeren hun talenten konden laten zien. Ook was er één keer per week een coverband te zien. Ik mis dit in Assen en wil graag de nieuwe generatie artiesten een kans geven in deze stad.

Waarom vind je dit een goed idee?

Creatieve jongeren hebben te weinig mogelijkheden in Assen. Een ruimte met daarin een podium en ook nog geluidsmateriaal is te veel om te regelen voor de artiesten/jongeren. Ik wil degene zijn in Assen waar muziek artiesten op kunnen bouwen. Er is vraag naar een vast evenement in Assen dat te maken heeft met muziek, en vraag van muzikale jongeren voor een podium.

Waarom denk je dat hier behoefte aan is?

Ik werk met een aantal jongeren die muziek- en theateropleidingen doen en ze zeggen allemaal hetzelfde. Namelijk: “Ik moet alles doen. Ik heb geen geld om een plek te huren. Hoe kan ik mijn stem laten horen?". Willen we echt dat Assen een plek is waar muzikanten zich niet welkom voelen? Dat lijkt me niet. Muziek kan genezen, bouwen, je laten meeleven en het verbindt mensen. Voor de mentale gezondheid en toekomst van muzikanten en creatieve jongeren MOETEN we gestructureerd een podium kunnen bieden.

Wat wil je bereiken met je idee?

Na dit eerste jaar zullen jongeren in Assen uitkijken naar de eerste donderdag van de maand. Dan spelen hun vrienden en vriendinnen namelijk op het PopUp Podium en ze zullen staan te popelen om dat te zien. De jongeren die spelen zullen het evenement delen met jongeren in heel provincie Drenthe. Uiteindelijk zal er in Assen een popodium komen, een centraal punt waar 3 keer per week evenementen worden georganiseerd. Denk aan coverbands, jamsessies, dj's en andere events. Hier is ruimte voor creatievelingen om te bloeien!

Wat zijn de belangrijkste activiteiten in je idee?

12x per jaar (1x per maand) wordt er een PopUp Podium in Assen georganiseerd. Hier zullen muzikale jongeren in een coverband optreden. Ze krijgen daarbij de ruimte om zelf de band en de nummers te kiezen. Podium en techniek wordt voor ze geregeld en ook kunnen ze als ze dat willen, gecoacht worden.

Voor wie is jouw idee bedoeld?

Jongeren van 15 tot 27 jaar zullen optreden (hier en daar knijpen we een oogje dicht, mochten muziekcoaches of ouders mee willen spelen). Welke leeftijd je ook hebt, iedereen is welkom om te komen luisteren en kijken naar het muzikale spektakel.

Waar wordt je idee uitgevoerd?

In de binnenstad, maar ik ben nog opzoek naar een exacte locatie. New Café Image heeft aangegeven interesse te hebben maar ook Café De Witte Bal heeft gezegd dit evenement wel te willen hosten. Ik ben nog aan het kijken of ik van de oude graansilo aan de Havenkade een vaste locatie kan maken waar dit evenement plaats kan vinden.

Wanneer vindt de uitvoering plaats?

Iedere eerste donderdag van de maand van 20.00 uur tot 22.00 uur.

Hoeveel geld heb je nodig voor je idee?

Het kost 180,- per avond om het podium te huren. 12 x 180,- is 2160,- voor een jaar om het podium te huren. De vergoeding voor de geluidstechnicus is per avond 120,-. De reclame (posters, flyers, visite kaartjes, stickers, social media, grafisch vormgever, etc.) gaat 25,- per uur kosten. Ik schat dat dit 12 uur gaat worden per maand dus de kosten voor reclame zijn 300,- per maand. Als er kosten gemaakt worden voor de hosting van de bar/café dan wordt dit vergoed door de verkoop van drankjes van het café zelf. De totale kosten per jaar zijn: 7200,-.