Over ons

Wij zijn een middelgrote gemeente met bijna 70.000 inwoners. De groene stad Assen grenst aan prachtige natuur die doorloopt tot in de woonwijken. Assen is een ambitieuze en dynamische stad met een innovatief en duurzaam beleid.

Het beste van twee werelden

In onze stad komt het beste van twee werelden samen. Aan de ene kant zie je korte lijnen en een stevige sociale samenhang. Aan de andere kant zie je goede stedelijke voorzieningen en internationale evenementen. Blikvanger is de TT-week, waarbij de TT-races alleen al jaarlijks meer dan 100.000 motorfans uit binnen- en buitenland naar Assen trekt.
Assen is bovendien een stad met een rijke historie en een sterk cultureel hart. Het Drents Museum is een trekpleister van formaat met spraakmakende tentoonstellingen. Theater- en filmliefhebbers kunnen hun hart ophalen in cultuurcentrum De Nieuwe Kolk.

Assen heeft een optimaal woon- en werkklimaat. De stad heeft moderne bedrijventerreinen, waarop bedrijven alle ruimte krijgen om te innoveren. In de gemeente kun je fijn wonen in betaalbare woningen, zowel in de binnenstad als in de groene wijken daaromheen.