Fietsstraat Beilerstraat

We willen de Beilerstraat tussen de Europaweg-Zuid en de Sparrenlaan aanpassen om het fietsverkeer te verbeteren. Naast de herinrichting richten we ons op het vernieuwen van de riolering, nutsleiding en het straatwerk.

Wat zijn de plannen?

We willen de Beilerstraat tussen de Europaweg-Zuid en de Sparrenlaan aanpassen om het fietsverkeer te verbeteren. Naast de herinrichting richten we ons op het vernieuwen van de riolering, nutsleiding en het straatwerk. 

 • Fietsstraat
  De Beilerstraat, tussen de Europaweg-Zuid en de Sparrenlaan, wordt ingericht als fietsstraat. Er komen brede rode fietsstroken op de weg. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor de fietser. De rijbaan wordt smaller gemaakt voor auto’s. Het verkeer mag hier maximaal 30 kilometer per uur rijden. 
 • Maatregelen doorgaand verkeer
  Tussen de Sparrenlaan en de Port Natalweg worden maatregelen genomen om doorgaand verkeer tegen te houden. Hiermee wordt het autoverkeer dat over de Beilerstraat rijdt verminderd. De fietsroute wordt daardoor veiliger en aantrekkelijker. In de toekomst is het niet meer mogelijk om vanaf de Europaweg-Zuid via de Beilerstraat naar de Zuidersingel en Dr. Nassaulaan te rijden en andersom. 
 • Meer groen
  De parallelweg naast de Beilerstraat wordt heringericht, met extra groen. De woningen blijven goed bereikbaar met de auto.

Schetsontwerpen

Om een indruk te krijgen, kunt u een conceptueel ontwerp voor de Beilerstraat-zuidexterne-link-icoon en de schetstekening Beilerstraat tussen Sparrenlaan en Port Natalwegexterne-link-icoon inzien. Daarnaast is hieronder een impressie afgebeeld. Wilt u de afbeelding in groter formaat zien? Mail dan naar info@assen.nl.

Let op: dit is nog een concept.

Een geïllustreerde straatscène met een rood fietspad, auto’s, bomen en een verkeersbord.

Voorbeeld inrichting Beilerstraat als fietsstraat

Planning

 • Mei 2024
  Informatiebijeenkomst omwonden 
 • Mei/juni 2025
  Verwerken opgehaalde reacties 
 • Juni/juli 2024
  Concept verkeersbesluit 
 • November/december 2024
  Definitief verkeersbesluit
 • Voorjaar 2025
  Start uitvoering 

Geef uw reactie op de plannen

We zijn nieuwsgierig naar uw mening over het ontwerp. Maandagavond 6 mei organiseerden we een informatieavond over de plannen. Tijdens deze bijeenkomst hebben we veel reacties opgehaald. Deze gaan we nauwkeurig beoordelen en, waar mogelijk, verwerken in het ontwerp. Kon u er niet bij zijn, maar wilt u wel een reactie geven? Dat kan tot vrijdag 10 mei via info@assen.nl

Vragen en contact

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen via info@assen.nl onder vermelding van ‘Fietsstraat Beilerstraat’ of via ons algemene telefoonnummer: 14 0592.