Havenkwartier

Op de plek waar nu nog een verouderd bedrijventerrein is, moet in de toekomst een nieuwe eigentijdse woonwijk met ongeveer 650 woningen verrijzen. Het Havenkwartier biedt een mix van wonen, werken en ontspanning. Met hoogbouw en laagbouw in kleine straatjes en groene hofjes. De ligging van het Havenkwartier is uniek: tussen de binnenstad en het buitengebied én op loopafstand van het station.

Groen licht voor de voorlopige structuurvisie  

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Assen heeft groen licht gegeven aan de voorlopige structuurvisie voor het Havenkwartier. In deze visie staan de belangrijkste uitgangspunten voor de nieuwe wijk. Bijvoorbeeld dat er plek is voor verschillende soorten woningen. Van woningen met een tuin tot appartementen, en van prijzige huizen tot sociale huurwoningen. In de wijk is veel aandacht voor duurzaamheid en het klimaat. Tussen de woningen is plek voor groene binnenplaatsen die uitnodigingen om elkaar te ontmoeten. De Havenkade zelf moet een stoere parkkade worden, waar ruimte is voor ontspanning en recreatie. Hierlangs loopt ook de doorfietsroute Assen-Groningen.  

Meedenken 

De concept-structuurvisie is een plan op hoofdlijnen waarin staat beschreven hoe wij de nieuwe stadswijk voor ons zien. Maar we laten ons heel graag verrassen door andere meningen en inzichten. Daarom leggen we de plannen de komende tijd voor aan de huidige gebruikers van het gebied, ondernemers, toekomstige bewoners en ieder ander die er in geïnteresseerd is. We organiseren fysieke bijeenkomsten en ook is het mogelijk om de plannen online te bekijken en er input op te geven. Op basis van deze inbreng kan de concept-structuurvisie worden aangescherpt. Tegen de zomer ligt de visie dan officieel ter inzage. Volgens de planning staat de definitieve structuurvisie in december op de agenda van de gemeenteraad. 

Structuurvisie

De voorlopige structuurvisie kunt hieronder inzien. Maakt u gebruik van een voorleesfunctie? Bekijk dan de structuurvisie in de toegankelijke versie. Dit is nog een concept en daarom nog niet volledig digitaal toegankelijk. Bent u blind of slechtziend? Dan kunt u een afspraak maken om toelichting te krijgen. Een afspraak maken kunt u doen via havenkwartier@assen.nl.

Voor elk wat wils

Het Havenkwartier biedt in de toekomst een mix van wonen, werken en ontspanning, met hoogbouw en laagbouw in kleine straatjes en groene hofjes. Er komen appartementen aan het water, maar er is ook volop keuze voor gezinnen, voor starters of beschermde woongroepen. De auto speelt in de wijk een ondergeschikte rol.

Nieuwsbrief

Over de laatste ontwikkelingen in het Havenkwartier sturen we een paar keer per jaar een digitale nieuwsbrief. Wilt u deze ontvangen? Schrijf u dan nu in voor de online nieuwsbrief.