Jeugd

U heeft als ouder of verzorger vast wel eens vragen over opvoeding. Dat geldt voor iedereen. Vaak kunnen ouders/verzorgers deze vragen zelf beantwoorden door ervaringen te delen met vrienden, familie en kennissen.
Is er in uw directe omgeving geen oplossing, dan kunt u voor een heleboel opvoedvragen en hulp terecht bij de Buurtteams van Vaart Welzijn. Meer informatie over de mogelijkheden zijn te vinden op de website: www.vaartwelzijn.nlexterne-link-icoon.

Als blijkt dat er intensieve of specialistische hulp nodig is, dan kunt u met deze vraag terecht bij ons Neem contact op met het Aanmeldteam jeugd via de mail:  jeugd@assen.nl of bel 088 123 0999.

Vertel het Aanmeldteam over de problemen of uitdagingen van uw kind in het dagelijks leven. Een medewerker van het Aanmeldteam stuurt vervolgens een aanvraagformulier naar u toe. Als het team de formulieren terug heeft, plannen ze voor u een gesprek in met een indicatiesteller Jeugd.

Het gesprek kan bij u thuis of op het stadhuis plaatsvinden. In het gesprek bespreekt u de situatie en mogelijke hulp. De indicatiesteller neemt uiteindelijk in samenspraak met u een besluit welke hulp ingezet kan worden.

Crisis

In geval van een crisissituatie of spoed na 17:00 (wat niet kan wachten tot de volgende werkdag) kan er contact opgenomen worden met Spoed voor Jeugd Drenthe. Ze zijn te bereiken op telefoonnummer 0592-381530.