Samen op weg naar een duurzaam Assen

We zijn op weg naar een duurzaam Assen. Om nu en in de toekomst fijn te kunnen blijven wonen, werken en leven. We zetten de eerste stappen door energie te besparen en energie duurzaam op te wekken. We gaan op zoek naar andere manieren om onze woningen en gebouwen te verwarmen. Dat doen we stap voor stap, samen met inwoners. Ook kijken we waar in Assen plek is om grootschalig energie op te wekken met zonneparken. We gaan met energie aan de slag in je huis, je omgeving, met je vervoer en in je bedrijf.

Hoe gaan we dat doen, hebben we vastgelegd in het uitvoeringsprogramma voor 2019-2020 In de Visie Energietransitie staat vastgelegd welke doelstellingen we willen halen. De visie sluit aan bij de landelijke en wereldwijde afspraken die moeten zorgen voor een beter klimaat. De plannen die er zijn, hebben invloed op je huis, je omgeving, je vervoer en je bedrijf. Klik op de banners voor meer informatie over deze plannen.

 

Webinar: stap voor stap je huis verduurzamen

Vraag jij je af wat logische stappen zijn om je huis te verduurzamen? En waar je moet beginnen? Tijdens het webinar ‘Stap voor stap je huis verduurzamen’ neemt energiespecialist Maarten den Ouden je op een leuke en interactieve manier mee in de verschillende stappen. Het webinar is op dinsdag 30 juni om 20.00 uur.

Programma

We starten om 20.00  uur met een aftrap door wethouder Dekker. Daarna neemt Maarten den Ouden je stap voor stap mee in wat je kunt doen om te besparen, isoleren en op te wekken. Waar begin je? Hoeveel gaat dat kosten? En hoe zorg je dat je er geen spijt van krijgt? Tijdens het webinar krijg je veel praktische tips voor het verduurzamen van je huis. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om vragen te stellen. Het webinar is rond 21.00 uur afgelopen.

Aanmelden

Wil je deelnemen aan het webinar? Stuur dan een mail naar energie@assen.nl. We sturen je een bevestigingsmail na inschrijving. Op de dag zelf ontvang je een link die je toegang geeft tot het webinar.